Hoofdstuk: 14.Nawoord   Sectie: 1 van 4   Afgerond: 96.2%


Uitleg: Gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd met het afronden van deze cursus. In het volgende hoofstuk kun je als je wil nog een "examen" doen, waarbij je alle eerdere vragen nog een keer moet beantwoorden, maar dit keer een echt cijfer krijgt dat aangeeft hoe goed je kennis over het libertarisme is. Daarna volgt nog een hoofdstuk met links en suggesties voor boeken voor verdere studie.

Als je deze cursus af hebt, dan heb je een goede basiskennis van het libertarisme, hoewel het waarschijnlijk nog wel wat oefening en ervaring zal vereisen voordat je zelf goed in staat bent het libertarische standpunt over allerlei vragen af te leiden.

Ook zijn een aantal belangrijke libertarische punten hier nog niet aan de orde gekomen. Dat betreft voornamelijk het libertarische verweer tegen allerlei economische argumenten tegen de vrije markt, zoals werkloosheid en crisis. Welllicht dat we in de toekomst met een online cursus economie komen om dat soort zaken te behandelen. Ook zijn we nauwelijks toegekomen aan zaken als 'free banking', milieu en wetenschappelijk onderzoek zonder subsidies.

We hopen dat deze cursus je interesse over het libertarisme (verder) gewekt heeft, en dat je je er nog meer in zult verdiepen, door middel van boeken, internet, discussie, et cetera.

Ook als je het er niet (helemaal) mee eens bent, hopelijk helpt je kennis over het libertarisme je om meer duidelijkheid te krijgen over je eigen politieke idee├źn en om die beter te structureren.

Mocht je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, mail die dan naar: .